Translate

divendres, 9 de juny de 2017

L'ULL DE DRAC


L’ull de Drac: 
La seva flama crema tot any, de gas natural, sota les caigudes d'aigua de Chestnutridge el parc localitzat a la part occidental de New York. 
Chestnut Ridge Falls

Chestnut Ridge Park està situat en 1213 acres de la cara nord d'una sèrie de turons intercalades entre el Eighteenmile Creek i West Branch valls Cazenovia Creek al comtat d'Erie. Aquest terreny amb pendent de sorra glacial, pissarra i pedra calcària té un sistema complex, el drenatge natural que es compon de diversos rierols immadurs. El més notable és Shale Creek, l'amfitrió de Eternal Flame Falls.

El parc en si és una destinació d'estiu de la família excel•lent, que conté quilòmetres de rutes de senderisme, rutes amb bicicleta, diversos camps de joc, pistes de tennis i una gran quantitat d'instal•lacions per a pícnic i refugis. A l'hivern, el terreny muntanyós atrau multituds en l'esquí, trineus i raquetes de neu. Crida Eterna Falls, tot i estar ubicat dins dels límits del parc, està fora de la franja, lluny de les multituds, i més directament accessible des d'un sender que comença a l'extrem sud del parc.

El camí que condueix a Shale Creek Falls i Crida Eterna serps a través de bosc mesòfil de muntanya en un terreny glacial sorra, i passa una arbreda Hemlock bell que serpenteja al voltant de la part inferior. El descens pot ser una mica fangós i ple d'obstacles, com l'erosió de la terra exposada com sorra, així com una gran quantitat d'arrels exposades. Un cop en els visitants Creek ha de caminar riu amunt per arribar a les cataractes. Uns pocs arbres caiguts pot aconseguir en el camí, i si les cataractes està fluint, és molt probable que es mulli els peus, però en general l'alça aigües amunt és sense incidents.

En acostar-se a les cataractes, l'olor a ou podrit, com el gas natural omple l'aire dins de la trencada. Aquest és el resultat de la filtració de capes de orgànicament rica a Hannover Shale. Aquesta capa de roca més o menys 90 peus de gruix, consisteix en alternar capes d'esquist trencadís, gris i negre que es va dipositar durant el  període Devónico
, des 416-359.000.000 anys enrere. Els gasos produïts durant la descomposició dels compostos orgànics dins dels dipòsits de roca estan sota pressió i empènyer a través d'esquerdes i capes soltes dins de la roca. Una gran esquerda es troba dins d'Eternal Flame Falls, en una petita gruta que protegeix la filtració de gas des de la caiguda de l'aigua i el vent els ha, el que li permet mantenir una flama quan està encès. Dues filtracions altres, més petites dins de la gruta es poden encendre, tot i que no pot sostenir una flama tan gran o tan llarg com la flama primària. Hi ha diverses filtracions de gas o en altres molls, al voltant de les cataractes, però la localització d'ells pot ser complicat i encendre sovint impossible. Alguns estan ubicats sota de la piscina per sota de les cataractes, i es pot veure com bombolles s'eleva des del llit de roca sota.

Eternal Flame Falls és altament dependent de la pluja i l'aigua de fusió.En general, només flueix a la primavera o després de llargs períodes de fortes pluges. Aconsegueix els 30 peus d'alt, en cascada sobre la pissarra inclinada en dos segments. La part superior és una cascada estreta sobre pedra calcària, gairebé 8 peus d'altura. Els diferencials de segon nivell fora més del doble de l'amplada, ja que cau en cascada a través d'esquist. Una petita gruta, 5 peus dalt del llit del rierol, a les cases de la dreta del moll de gas natural que pot ser encesa per crear una flama de 4-8 polzades d'alçada. Quan el flux és alta, l'aigua es vessa sobre la gruta, cobrint la flama i la difusió de la llum, com un llum.

Eternal Flame Falls és veritablement una de les cascades més singulars de l'estat, possiblement el país, però el paisatge de fang, el flux impredictible, i gran quantitat d'escombraries al barranc en detriment de l'experiència. En general, si vostè està a l'oest de Nova York, durant la temporada de pluges, i tenir una hora lliure, assegureu-vos de comprovar aquest cap a fora. No t'oblidis de portar un encenedor.

El període Devónico tardà i els seus oceans poc profunds i fangosos orgànic enriquit dipositat les capes de roques d'esquist que són responsables dels dipòsits de gas que alimenten la flama. No estem segurs de quan els jaciments van ser descoberts per l'home, i quan específicament flama eterna va ser encesa en primer lloc. Tenim la sospita que va ser durant l'auge econòmic de la dècada de 1920 quan Chestnut Ridge Park estava en fort desenvolupament com un parc del comtat. Va ser durant aquest temps que el parc va veure les multituds més enllà dels dies més ocupats de l'estiu que tenim ara.

Els primers pobladors de la ciutat de Orchard Park va arribar a l'octubre de 1803 i va fundar el que es convertiria en un assentament important dels quàquers. Hills que contenen el parc són nomenats pel bosc de castanyers que una vegada que els cobria. L'any 1900 gairebé tots els castanyers van ser delmats per una plaga.
Publicat 31/03/2013;

http://dracmaycave.blogspot.com.es/2013/03/lull-de-drac.html