Translate

divendres, 2 de juny de 2017

EL DRAC DE JADE


Fa molts anys, a la llunyana Xina, vivia un drac de jade. No era un drac comú ni corrent ... no dormia sobre tresors i joies, com la resta dels dracs.

Aquest drac habitava en una cova de vidre color arc de Sant Martí. Quan estava alegre voltejava el seu cap i dirigia la seva mirada cap a un determinat color del prisma de la seva finestra favorita. 

Quan estava trist girava suaument el seu cos i deixava anar la seva cua de sageta de diamants i pensava ... només pensava en la seva melangia.

Un dia el drac va decidir creuar les muntanyes i els rius de la Xina, a la recerca d'un Cor de Jade.
Doncs quina ironia del destí .... ser de Jade i no posseir un cor.

Va emprendre el vol i viatjà lluny i ufanós entre núvols i corrents rumb cap a l'Est, a la recerca del Sol Naixent.

Va volar i  volar ... creuà el gran oceà d'aigües blaves i profundes. En seu viatge va compartir secrets amb gavines que es van creuar en el seu camí. Va il•luminar amb els seus centelleigs la ruta perduda d’antics mariners i arribà al cor de l'Àfrica.

Exhaust i cansat, va decidir prendre un breu descans. Cremava el seu pit, foc en la seva cua i dissort en la seva ànima per no trobar el que tant buscava.

Va dormir tranquil amb la sorra del desert per flassada. Bafarades de foc sortien de la seva gola  i sense voler la sorra va anar agafant temperatura i es refredava adoptant  capriciosa forma.

En despertar, quan gran va ser la seva sorpresa. Allà, davant dels seus ulls, un Gran Cor de Jade, es mostrava brillant, radiant i tallat.

Amb molta joia el Drac agafà entre les seves urpes el tresor. Va fer-se una incisió al pit i col•locà sota de la seva cuirassa (a la part més fràgil del seu cos), el gran tresor, que havia cercat amb tant delit.

Ja feliç ... prengué rumb cap al nord ... molt al nord. Necessitava la fredor del pol ... necessitava apaivagar la cremor de les seves flames.

Explica la llegenda que en arribar va quedar petrificat entre el glaç. Encara viu entre el gels esperant ser rescatat. El rescat que algú haurà de pagar .... pagar amb AMOR .... per què per deixar lliure un Cor de Jade a un drac cal desglaçar-lo amb molt d’amor. .. un Drac que només frissa per tornar a la seva caverna de vidre.

Localitzat entre la 1000â-10016'eao longitud i la 'latitud del nord 2703'-2740, la muntanya de La Neu del Drac del Jade (muntanya de Yulong) és la glacera situada més al sud de l'hemisferi nord. Consisteix en 13 pics, entre els quals Shanzidou és el més alt amb una altitud de 5.600 metres (18.360 peus), la muntanya de La Neu del Drac del Jade té una longitud de 35 quilòmetres (22 milles) i d'una amplada de 20 quilòmetres (13 milles). Mirant cap a la vella ciutat de Lijiang al sud que és a 15 quilòmetres (nou milles) lluny, la muntanya quan es coberta de neu i boira s'assembla a un drac del jade que mira cap als núvols, per tant, la muntanya es coneguda amb el nom de La Neu del Drac del Jade.

Segons la investigació dels geòlegs, fa prop de 400 milions d'anys tota l'àrea al voltant de la  muntanya de La Neu del Drac del Jade era oceà i durant els 600 mil anys els seus diversos paisatges van ser fruit de la revolta de la litosfera. 

La llegenda arcaica sobre aquesta muntanya misteriosa i bella de la neu diu: Va haver una època en que la muntanya de La Neu del Drac del Jade i la muntanya de La Neu de Fava eren bessons. Havien viscut de cercar or a la sorra del riu fins un dia que un Fiend malvat va usurpar el riu. Els germans eren molt valents i tenien una lluita ferotge amb el Fiend, Fava va morir en la lluita i el Drac del jade va fer fora el Fiend després de fer servir 13 espases. Per protegir a la gent i prevenir la tornada del Fiend, el Drac del jade va sostenir les 13 espases en les mans dia i nit. Mentre que el temps passava, les dues muntanyes de la neu van ser voltejades i les 13 espases es convertiren en els 13 pics. La muntanya de La Neu del Drac del Jade és una muntanya santa per la gent local de Naxi, no només per la llegenda, també perquè fa temps era un lloc perquè els amants joves sacrifiquessin les seves joves vides en honor de l'amor veritable i fugir de les unions disposades per  l'ètica feudal.

La muntanya de La Neu del Drac del Jade és un santuari per als animals exòtics i les plantes salvatges. De fet, un quart de totes les espècies de la plantes de la Xina pot ser trobat aquí i 20 comunitats primitives del bosc abriguen una família gran de 400 tipus d'arbres i de 30 classes d'animals que són protegits per l'estat.