Translate

dimecres, 7 de juny de 2017

EL PRIMER GUARDIÀ DEL LLINDAR


Cal recordar que en molt diverses tradicions, els dracs i els braus són animals amb els que combaten els herois solars (és a dir els iniciats): Sigfrid, Mitra, Hèrcules, Jàson, Horus, Apol·lo ...

El drac és un tetramorf (igual que l'esfinx que és un altre símbol d'aparició freqüent). 

Al·ludeix normalment als quatre elements (aire-ales, aigua-cúa, foc-flames, potes amb urpes-terra) i, per tant, a la purificació per aquests quatre elements. Aquest procés és normal en la Via Iniciàtica. 

El drac és símbol de la nostra naturalesa inferior (Prakriti), que ha de ser vençuda i dominada però no morta, perquè sobrevingui el regnat de l'esperit (Purusha).

En síntesi, el drac és símbol de purificació.

 A aquest drac l'hem fabricat nosaltres mateixos al llarg dels eons. Parlant impròpiament, són els efectes kármics acumulats.

Per continuar avançant hem d'escometre la terrible lluita amb aquest drac que ens tanca la porta cap a la caverna on es troba el Tresor dels Tresors. 

I com nous Sigfrids, hem banyar-nos a la sang del drac Pfafnir després de vèncer i així estarà lliure el camí cap al tresor dels Nibelungs, ocult en el si de la terra, és a dir en nosaltres mateixos. 

Perquè l'ànima pugui alçar-se en presència dels Mestres, cal que els peus s'hagin banyat en la sang del cor.Publicat  06/02/2013