Translate

dissabte, 3 de juny de 2017

L'I CHING I EL MITE DEL DRAC

Qualsevol que conegui l’I-Ching és molt probable que estigui familiaritzat amb el seu mite del drac o les seves imatges. 

Apareix en el primer principi, 
les sis línies contínues de Qian, l’oracle (乾卦). 

El Drac és la imatge de l'emperador o líder de qualsevol grup social. I per tant ha estat un element identitari comú en l’imaginari de la majoria del poble xinès.

Com funciona el mite?

 L'oracle diu: 

Primer nivell: Per ser un Drac en potència, s'ha de romandre sota l'aigua profunda i no mostrar-se. 

Durant la segona etapa: s’haurà de resistir en l’espera, i la fortuna vindrà a tu, quan i com ho consideri, a través d'un bon mentor. 

Per estar en el nivell tres: cal aportar la pròpia obra treballant dur, cal anar amb compte per contribuir de forma diligent, i no cometre grans errors! 

Per ser en el nivell quatre:un ha de ser prou valent com per expressar la singularitat i la capacitat en les seves accions. 

En estar en el nivell cinc: el Drac s'ha convertit en un veritable líder del cel. Es reunirà amb altres dracs. I a través d’aquests, en les seves obres, manifestarà la seva saviesa.

Al nivell sis: essent un dels millors Dracs, un es sentirà sol i es penedirà de ser-ho.

La part més interessant és la línia final sobre la forma de fer les coses com el millor del drac: es diu que "la gent veu els Dracs sense cap líder" (用九:见群龙无首,吉.).

Això és per què la persona més sàvia és el Drac, que manifesta el seu coneixement i la seva obra, a través del treball i coneixements d’altres Dracs, i no en primera persona. 

I aquest és el Tao!

No és mestre qui ensenya, si no de qui s'aprèn.

imag drac: http://media.beta.photobucket.com/user/fashiondream/media/dragon.gif.html?filters[term]=dragon%20symbol&filters[primary]=images&o=1


Publicat  29/12/2012
http://dracmaycave.blogspot.com.es/2012/12/li-ching-i-el-mite-del-drac.html