Translate

dimarts, 2 d’agost de 2016

VETLLANT TRESORSEls dracs són criatures màgiques de provada existència en els continents de Ponent i Essos, encara que segons alguns contes i llegendes també van existir en Sothoryos i Ulthos. 

Es creien extints per més d'un segle, fins que Daenerys Targaryen va aconseguir eclosionar tres ous de drac petrificats. 

Els dracs són criatures d'aspecte reptilià i amb escates, de dues cames i dues ales.

Tenen dents i urpes afilades, ales primes de cuir i llargs colls i cues, amb crestes espinoses al llom. En sortir de l'ou, són de la mida d'un gat i amb el temps poden arribar a mides tals que els permeten engolir a un mamut sencer. Els cranis polits dels dracs Targaryen llueixen com si fossin d'ònix i les seves dents són dagues corbes de diamant negre. Els seus ossos són negres i tenen una alta concentració de ferro. L'os de drac és un material altament apreciat pels artesans. 

Una gran escalfor emana dels cossos dels dracs, al punt que en nits gelades seus cossos emeten vapor. El seu alè és extremadament calent i necessiten cuinar o socarrimar el seu menjar abans de engolir-lo.

Són capaços de formar llaços amb els humans que els crien, pel que es creu que tenen un nivell raonablement d'intel·ligència i poden ser entrenats per servir en batalla i rebre ordres. 

Els dracs creixen tota la seva vida però es desconeix quant poden arribar a viure o quan grans poden arribar a ser. El més gran i antic dels dracs Targaryen, Balerion, va viure prop de 200 anys i podia engolir un mamut sencer, però es pensa que els dracs criats en captivitat tendeixen a ser més petits que els seus parents salvatges.

No tenen un sexe definit, de manera que podrien presentar algun tipus de hermafroditisme seqüencial; en paraules del mestre Aemon, "ara un i ara l'altre, tan canviants com la flama". Així mateix, són capaços de produir grans ous amb escates per reproduir-se. 

Tyrion Lannister es refereix al drac Syrax com una femella, de la mateixa manera que els últims dracs Targaryen que van morir durant el regnat de Aegon III, per la qual cosa presumiblement alguns dracs poden mantenir una definició d'un sexe específic. No se sap si hi ha dimorfisme sexual en aquesta espècie.

Es creu que els dracs estan connectats d'alguna manera amb la màgia i les estacions del món. 

Des que els dracs es van extingir de Ponent, el poder de la màgia va decaure i els hiverns es van fer més gelats. A més, es coneix a través d'alguns contes de la Vella Tata de l'existència de dracs amb alens gelats, encara que no té precisió de la seva certesa o falsedat.


©Mayte Duarte- 2016 (Game of Thrones)