Translate

dimecres, 17 d’agost de 2016

BALERION


Balerion, El Terror Negre, va ser un dels grans dracs de la Casa Targaryen durant la Guerra de la Conquesta. 

Va ser muntat per Aegon I, Maegor I i Viserys I de Targaryen.

Balerion va ser el més gran dels tres dragons Targaryen: les seves dents eren de la mida d'espases i la seva mandíbula prou gran com per empassar-se a un mamut sencer d'un sol mos. 

El seu foc era negre, igual que les seves escates, i la seva envergadura era tal que pobles sencers s'enfosquien quan passava volant. 

Va néixer en el Imperi valyri algun temps abans de la maledicció i va ser un dels cinc dracs que Lord Aenar Targaryen es va dur a Rocdrac quan va fugir. Balerion va ser nomenat en honor a un antic déu del Feu Franc de Valyria.

Abans de la Conquesta va participar en les guerres de les Ciutats Lliures, cremant una flota de Volantis que es disposava a atacar Lys. 

Va guanyar el sobrenom d'"El Terror Negre" en el decurs de la Guerra de la Conquesta, quan Aegon fou el seu genet en la conquesta de Ponent.

Va convertir-se en un element notori en la batalla coneguda com del Camp de Foc, l'únic moment en la història en què els tres dracs Targaryen van atacar al mateix temps. Entre Vhagar, Meraxes i Balerion van cremar vius a quatre mil homes. El rei Mern va morir, i amb ell va desaparèixer la Casa Gardener. El seu exèrcit va dissoldre's i Aegon I va resultar victoriós, guanyant així el Domini i les Terres de l'Oest per al seu reialme. 

D'acord amb la cançó, al final de la guerra Balerion va ajudar a forjar el Tron de Ferro fonent les espases dels enemics d'Aegon.

Després de la mort d'Aegon I, Balerion va ser muntat per Maegor I de Targaryen. Va participar en la Rebel·lió de la Fe Militant, cremant un septe fortificat al Puig de Rhaenys, el Septe de la Commemoració, amb set-cents Fills del Guerrer a dins i combatent en diverses batalles. 

A la Batalla sota l'Ull de Déus, Maegor I el va muntar per acabar amb la vida del seu nebot, el príncep Aegon Targaryen i el seu drac. 

Posteriorment, Viserys I es va convertir en genet de Balerion.

Va morir a 94 AC,  durant el regnat de Jaehaerys I, amb aproximadament dos-cents anys d'edat. 

©Mayte Duarte- 2016 (Game of Thrones)