Translate

dijous, 11 d’agost de 2016

AEGON & BALERION


El rei Aegon I Targaryen, anomenat Aegon el Conqueridor, Aegon Lord Drac i Aegon el Drac, va ser el conqueridor dels Set Regnes i fundador de la dinastia Targaryen que va regnar a Ponent per gairebé 300 anys.

Aegon és descrit com un home alt, d'espatlles amples i aparença poderosa amb ulls porpres i un cabell d'or i plata curt. Era molt carismàtic i tenia dots de líder.

Durant la Conquesta vestia una cota d'escates negres i brandava la seva espasa de acer valyri Focfosc. La seva corona era un senzill cercle, també d'acer valyri, amb grans robins en forma de quadrat.

Era una persona solitària l'únic amic era Orys Baratheon, només muntava seu drac quan anava a una batalla i mai va participar en tornejos. Es va mantenir fidel a les seves dues germanes i va deixar el govern a les seves mans, intervenint només quan era necessari. Mentre era dur amb els que li desafiaven, era generós amb els que doblegaven el genoll. 

Aegon va ser el segon fill i primer home nascut del matrimoni entre Lord Aerion Targaryen i Lady Valaena Velaryon. Va ser criat a l'illa de Pedra Drac, el domini més llunyà del Feu Franc de Valyria, en la qual la seva família s'havia assentat un segle abans de la Maledicció de Valyria. Seguint la tradició de la seva Casa, va contreure matrimoni dins de la pròpia família, però no amb una de les seves germanes, sinó amb les dues: la seva germana gran Visenya i la seva germana menor Rhaenys.

Es va casar amb Visenya per deure i amb Rhaenys per desig.

Es diu que Orys Baratheon era el seu mitjà-germà bastard.

Segons fonts semi-canòniques, quan Aegon era jove, va rebre una comanda de Volantis perquè ell i els seus dracs s'unissin en una aliança contra les altres Ciutats Lliures. Aparentment va rebutjar l'oferta i, de fet, quan Volantis va envair Tyrosh, va acudir a lloms de Balerion el Terror Negre, el seu drac, a rescatar la ciutat, aliada del Rei de la Tempesta i de Pentos.

Eventualment va tornar la seva vista a l'oest, a Ponent. Portava anys planejant la conquesta dels Set Regnes. Va pintar en una taula un mapa dels Set Regnes sense fronteres, simbolitzant que serien un de sol. El seu pla era ambiciós, però resultaria ser un èxit gairebé total. 

Malgrat el mite que diu que Aegon no havia trepitjat Ponent abans de la conquesta, si havia visitat en la seva joventut amb la seva germana Visenya la Ciutadella de Antiga i El Rejo, com a convidats de Lord Redwyne. També es creu que va visitar Lannisport.

La guerra va començar quan el Rei de la Tempesta Argilac Durrandon li va proposar a la seva filla en matrimoni, al costat d'una dot de terres neutrals. Aegon es va negar, i va proposar al seu mig germà Orys Baratheon com espòs per la seva filla. Argilac, furiós, va enviar de tornada les mans del missatger. Després d'això, Aegon va cridar els seus principals vassalls i després d'un consell, va manar munts de corbs amb un missatge: a partir d'aquell dia, només hi hauria un rei a Ponent.

Quan va estar llest, ell i les seves germanes-esposes van desembarcar amb el seu exèrcit a la costa est de Ponent, a la Badia d'Aigües Negres. Amb ajuda dels seus tres dracs, Balerion, Vhagar i Meraxes, va guiar els exèrcits Targaryen d'una victòria a una altra.

El seu primer objectiu va ser Harren el Negre, Rei de les Illes del Ferro i de les Terres dels Rius, que governava en la seva recentment construïda i monstruosa fortalesa de Harrenhal. Quan el rei de ferro es va negar a rendir-se, Aegon va atiar als seus dracs perquè ho cremessin viu a ell i als seus fills en l'anomenada Torre de la Pira Real, a Harrenhal. Llavors va incitar a la rebel·lió dels senyors dels rius, i va nomenar al seu major comandant, Edmyn Tully, Senyor Suprem del Trident. En tant els senyors de les Illes del Ferro van triar com el seu nou líder a Vickon Greyjoy, que va decidir rendir-se davant Aegon.

Després de l'exitosa conquesta d'Aegon, les seves germanes van continuar la lluita. Visenya va aconseguir que els senyors del que avui són les Terres de la Corona clavessin el genoll a terra a canvi de la promesa de ser vassalls directes dels Targaryen.

Després Orys Baratheon va liderar un exèrcit cap a Bastió de Tempestes. En lloc de refugiar-se en les seves inexpugnables muralles, el rei Argilac l'Arrogant va decidir fer-li front en batalla directa, que passaria a la història com "La Última Tempesta", i va resultar mort. Aegon va recompensar al seu mig-germà atorgant-li el control del castell i les terres de Argilac.

Espantats pel creixent poder d'Aegon, Loren Lannister de la Roca i Mern IX Gardener del Domini es van aliar i van reunir un exèrcit de 50.000 homes d'infanteria i 5.000 cavallers. Aegon només disposava de 10.000 homes de dubtosa lleialtat i experiència. Enmig de la batalla, i amb la por de ser derrotat, va alliberar els seus tres dracs alhora, i aquests van immolar a quatre mil homes, entre ells el rei Mern. A això se li va conèixer com la Batalla del Camp de Foc. Va permetre que Loren Lannister romangués com el seu senyor vassall, mentre va aconseguir que Harlen Tyrell ex-majordom de Mern, li rendís Alt jardí a canvi del govern de la província.

Aegon va passar per Antiga i Lord Hightower la va rendir sense més amb motiu d'una profecia del Gran Septon, que el va reconèixer com a Rei de Ponent davant els Nous Déus, brindant-li una gran legitimitat davant del poble Andal.

Quan el Rei al Nord, Torrhen Stark va portar als seus exèrcits al sud per presentar batalla, va quedar impressionat al veure el gran exèrcit d'Aegon i els seus dracs, i es va agenollar davant seu sense més. Va conservar les seves terres com a Senyor del Nord.

Aegon va enviar a la seva flota al comandament de Daemon Velaryon a prendre Port Gavina. Daemon va ser vençut i assassinat per la flota de la Vall, que va ser també destruïda provocant la rebel·lió de les Tres Germanes. El rei Ronnel Arryn i la seva mare Sharra Arryn també el van reconèixer finalment com a rei després de l'actuació de la seva germana Visenya.

Aegon va fallar en la conquesta de Dorne. Va enviar a la seva germana Rhaenys a conquistar-ho, però les tàctiques d'escamot dorniens la van superar. Rhaenys va visitar la princesa Meria Martell a Llança del Sol on van discutir sobre la seva rendició, però finalment no es va aconseguir cap acord. Durant un temps, Aegon I va deixar estar les terres dorniens. 

Acabada la guerra, va reorganitzar el regne i va fundar la seva capital, Desembarcament del Rei, enlloc del seu desembarcament inicial en Ponent. Va crear el Tron de Ferro, fonent amb el foc del drac Balerion les espases dels vençuts. Va iniciar la construcció de la Fortalesa Roja, que acabaria el seu fill Maegor.

En el 4 AC va emprendre la conquesta de Dorne de nou, aconseguint alguns castells en el procés. Per aquell temps la seva germana Rhaenys va morir assassinada juntament amb el seu drac, fet que va enfurismar considerablement a Aegon. 

Quan el príncep Nymor Martell va pujar al poder després de la mort de la seva mare, la princesa Meria Martell, va decidir acabar amb la guerra i per això va enviar una delegació de nobles a Desembarcament del Rei dirigits per la seva filla Deria per signar la pau, portant la calavera de Meraxes com a regal per a Aegon. 

Quan van arribar van ser mal rebuts per molts; Lord Oakheart va arribar a suggerir que es capturés a Deria i fos enviada a un bordell, però Aegon ho va rebutjar i va decidir escoltar-los. Deria va dir-li que Dorne volia la pau però sense rendir-se davant ells. Aegon anava a negar-se, però la princesa Deria li lliurà una carta escrita pel seu seu pare. Aegon la va llegir, la va cremar i va partir cap a RocDrac; al dia següent, va tornar i va signar la pau amb Dorne. 

Va formar la guàrdia d'elit que es convertiria en la Guàrdia Reial, després de ser atacats ell i Visenya als carrers de Desembarcament del Rei en 10 AC. 

Va crear a més el càrrec de la Mà del Rei, nomenant al seu mig germà Orys Baratheon. 

La guerra amb Dorne continuaria fins a 13 AC, quan va decidir retirar les seves hosts després d'acceptar les condicions de pau que van arribar des Llança del Sol. 

Aegon va tenir un fill amb cadascuna de les seves esposes; Maegor amb Visenya i Aenys amb Rhaenys. 

Rhaenys era l'esposa favorita d'Aegon, qui passava deu nits amb ella per cadascuna que passava amb Visenya; no obstant això, els rumors apuntaven que mentre Aegon estava amb la seva germana, Rhaenys tenia altres amants.

Va morir el 37 AC i va ser incinerat al costat de la seva espasa Focfosc. 

De les seves cendres el seu fill i el nou rei Aenys I va recollir l'espasa, que no va patir danys per ser d'acer valyri.

Després de la seva mort, la Fe dels Set es va alçar contra els Targaryen en la Rebel·lió de la Fe Militant. Malgrat això, la Dinastia Targaryen governaria gran part de Ponent altres 247 anys després de la seva mort, fins 283 AC. Encara avui la casa segueix existint i manté els seus reclams sobre el Tron de Ferro.


©Mayte Duarte- 2016 (Game of Thrones)