Translate

dijous, 28 de juliol de 2016

RETORNEN DEL NORD?


Els dracs són natius del continent de Essos i van ser descoberts uns cinc mil anys enrere pels valyrios en les Catorze flamas, un cordó muntanyenc a la Península de Valyria. Segons la tradició qarthienses, la Lluna és un ou ple de dracs. 

Segons la seva llegenda en el passat havia dues llunes, però una d'elles es va acostar massa al Sol i es va trencar. D'ella van sortir mil milers de dracs que van beure el foc del Sol i per això aquestes bèsties respiren flames. De fet, creuen que la Lluna que veuen també es trencarà, significant això el retorn dels dracs. 

Els valyrios es van fer mestres en l'art de criar dracs i els van fer servir com armes de guerra per construir el seu massiu imperi, el Feu Franc de Valyria. Després de la Maledicció de Valyria, els únics dracs que van sobreviure van ser cinc pertanyents als Targaryen, els qui havien migrat a l'illa de RocDrac, enfront de les costes de Ponent.

Després de cent anys, només un quedava amb vida i dos nous havien nascut, els quals els Targaryen van utilitzar per conquerir sis dels Set Regnes. 

Per cent cinquanta anys els Targaryen i els seus descendents van muntar dracs com símbol del seu poder i supremacia. El rei Jaehaerys I Targaryen va portar sis dracs amb ell quan va visitar el Nord i al Guardià del Nord. 

No se sap quan, però els Targaryen van construir en la seva nova capital, Desembarcament del Rei, el Pou de Drac, una enorme edificació per criar i mantenir als seus dracs; amb el temps, el Pou va albergar almenys dinou dracs, de l'existència se sap gràcies als cranis de drac que els Targaryen mantenien en la Fortalesa Roja. 

Amb els segles, els dracs dels Targaryen van morir, encara que la majoria ells va morir durant la guerra civil que va sacsejar la Dinastia Targaryen. Els dracs nascuts després d'això mai van arribar a la mida dels seus antecessors.

L'últim drac que va néixer al Pou de Drac va ser una femella feble, malalta i deforme que va morir poc després del seu naixement durant el regnat de Aegon III Targaryen, anomenat Verí de Drac.  A la seva mort, van quedar només cinc ous de drac que mai van arribar a eclosionar. els mestres han suggerit que els dracs no estaven fets per estar tancats al Pou de Drac i que aquesta va ser la seva perdició.

Després de la seva extinció, els únics vestigis dels dracs eren els seus cranis i uns quants ous de drac petrificats. Els ous són molt valuosos, tant per la seva bellesa i exòtica naturalesa com pel seu potencial d'eclosionar en dracs. Molts intents inútils van ser fets per eclosionar aquests ous però cap va tenir resultats.

Aegon III, anomenat Verí de Drac, va fer venir 9 mags de l'altre costat de la mar perquè usessin la seva màgia i intentessin eclosionar els ous.

Baelor I el Beneït va prendre un camí diferent, pregant sobre els ous perquè aquests eclosionessin.

La Tragèdia de Refugi Estival, que va cloure amb les morts del rei Aegon V Targaryen, el seu fill Duncan el Petit i Ser Duncan de la Guàrdia Reial,  conseqüència d'un intent d'eclosionar ous de drac. 

Cap intent va aconseguir la seva comesa i el coneixement per domar i comandar als dracs es va perdre amb el temps, existint referències només en llibres rars. D'acord a certes llegendes, els dracs poden ser domats pel so del Banya de Drac.  

Finalment, Daenerys Targaryen va aconseguir eclosionar tres ous de drac petrificats en sacrificar-se com la maegi Mirri Maz Duur a la pira funerària del seu marit, entrant ella mateixa a les flames amb el tres ous. 

Amb el preu de vida per vida pagat, els tres primers dracs en més de cent anys van néixer.

©Mayte Duarte- 2016 (Game of Thrones)